Лого
(Празна) Количка  
Няма продукти в количката.
Приготвили сме няколко специални рецепти за Сладки за Свети Валентин

Приготвили сме няколко специални рецепти за Сладки за Свети Валентин




Сладки за Свети Валентин

Необходими продукти:
• масло - 175 г
• захар - 50 г
• кафява захар - 140 г
• ванилия - 1 бр.
• яйца - 1 бр.
• брашно - 250 г
• бакпулвер - 1.5 чаена лъжичка
• сол - 0.5 чаена лъжичка
• шоколад - 100 г
Приготвяне на Сладки за Свети Валентин
Тестото се приготвя така. Разбиваме маслото със захарта. Може да го позатоплим, а после да го охладим. Прибавяме яйцето и разбъркваме.

Отделно смесваме пресятото брашно, солта и бакпулвера. Смесваме всички компоненти. Натрошаваме шоколада и го замесваме в тестото. Оформяме в домакинско фолио саламче от тестото. Загръщаме го и правим на пирамида с дълга основа.

С тилната страна на ножа откъм основата правим жлеб. Това ще е вдлъбнатината на сърчицата, които ще нарежем после. Заобляме острите ръбове от двете страни на жлеба. Слагаме тестото за една нощ в хладилника.

На другия ден разгръщаме фолиото и режем тестото на сърчица, дебели 1, 5-2 см.

Нареждаме валентинките в тавата, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.

Изпичаме на 180 градуса 15 минути.

Друго предложение:

Сладки сърца за свети Валентин
Графичният символ на деня на свети Валентин - сърцето в тази рецепта е претворен в неустоима комбинация от бита сметана, горски плодове и кокосов орех. Спазете романтичния дизайн и зарадвайте любимия и себе си с този изумително вкусен десерт!
Необходими продукти за 6 броя
за блата:
• 1 ч. ч. брашно
• 3 с. л. кокосови стърготини
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 3 яйца
• 1 ч. ч. пудра захар
• 150 мл прясно мляко
• 2 с. л. стопено масло
• за крема:
• 200 г замразени горски плодове
• 6 с. л. пудра захар
• 2 ч. ч. течна сметана за разбиване
• 4 с. л. гъсто кисело мляко 4,5%
• за украса:
• 4 с. л. сладко от малини
• цветни перли
Начин на приготвяне
1. Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини и содата.
2. Яйцата се разбиват със захарта с миксер на бързи обороти за 4 мин. Добавят се млякото и маслото. Сипва се брашнената смес, като се разбърква леко с дървена лъжица. Сместа се слага във форма с диаметър 28 см и се пече във фурна, загрята до 170° С около 20 мин. Охлажда се 10 мин. във формата, изважда се и се оставя за изстине напълно.
3. Блатът се разрязва хоризонтално на два пласта, които с формички се нарязват на сърца.
4. Замразените горски плодове за крема се разбъркват с 2 с. л. от захарта и се слагат в микровълновата фурна за 2-3 мин.
5. Сметаната се разбива на сняг, добавят се киселото мляко и останалата захар. Разделя се на 2 части. Към половината се добавят 3-4 с. л. от размразените горски плодове. Разбърква се с лъжица.
6. Половината от сърцата се намазват с по 1 с. л. от останалите горските плодове, заедно с отделения сок. Отгоре се намазват с розовия крем и отгоре се слагат останалите сърца.
7. Шприцоват се с бялата сметана и се напълват със сладкото от малини. Може да се украсят с перли и натрошени цветни бонбони.

Източници: recepti.gotvach.bg, www.menumag.bg