Пробиотични капсули

Пробиотични капсули "Мермерски" с тройно приложение


 

Реализирането на уникалната концепция за тройна употреба прави капсулите „Мермерски“ първия в света пробиотичен продукт,  подходящ за перорален прием, за заквасване на мляко от животински произход и за заквасване на мляко от растителен произход. 

При използване на капсулите за заквасване на мляко се получава продукт от най-високо качество, отличаващ се с равномерност на коагулацията, хомогенност на консистенцията, гладкост на текстурата и превъзходен вкус. Това ясно доказва високата активност и силната виталност на полезните бактерии в пробиотичните капсули "Мермерски“. 

Приложението им за заквасване на млека от растителен произход дава възможност дори на хора със специален режим на хранене и специфични диетични съображения, като вегетарианци и вегани, да се възползват пълноценно от пробиотичните свойства на здравословните бактерии.

За разлика от прилаганата методика при производството на повечето конвенционални пробиотици, капсулите „Мермерски“ се приготвят по специална иновативна технология на живо смесване на щамовете, провеждащо се преди лиофилното изсушаване на млечнокиселите бактерии. Използването на тази технология гарантира, че при правилно съхранение – в хладилни условия при температура 0-10 ОС, високо ниво на активност, виталност и жизнеспособност ще имат над 2 милиарда бактерии във всяка една капсула 2 години след датата на производство.

Всички селектирани в продукта бактериални видове са изолирани от естествени природни източници в България и са подбрани според функционално-здравословните им ефекти. Съдържанието не включва помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки.

Капсулите са подходящи за употреба както от деца, така и от възрастни.

 Конкретната комбинация от бифидобактериите и млечнокиселите бактерии в капсулите „Мермерски“ е разработена с цел да се постигне максимално широк спектър от здравословните качества на всички тези пробиотични видове. 

Бактериалните видове в капсулите „Мермерски“ представляват основна част от естествената чревна микрофлора на човека още от най-ранна възраст и играят важна роля за поддържане на оптимален здравен статус. Щамовете, включени в капсулите, преминават успешно стомашната бариера, имат добра метаболитна активност в екосистемата на червата, имплантират се върху чревните стени, потискат развитието на патогенните (вредните и болестотворни) видове микроорганизми, детоксикират човешкия организъм и стимулират имунната система.

Медикаментозната терапия, стресът, напредването на възрастта и неправилния начин на хранене могат да доведат до понижаване на нивото на бифидобактериите и лактобацилите в чревния тракт. Така се появяват симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и съответно – риск от други заболявания. Редовният прием на активни бифидобактерии и лактобацили е отличен начин за поддържане на чревната микрофлора в оптимален баланс. Щамовете лактобацили, млечнокисели стрептококи и бифидобактерии, включени в капсулите „Мермерски“, проявяват изразен пробиотичен ефект.

  • Те действат съвместно за поддържане на баланса на чревната микрофлора, потискат развитието на патогенните и нежелани видове микроорганизми, детоксикират организма и стимулират имунната система. Подходящи са за профилактика при стомашно-чревни заболявания и след терапия с антибиотици.
  • Поддържат и благоприятстват възстановяването на баланса на чревната микрофлора, нарушен в следствие на лечение с антибиотици и други фармацевтични препарати, при дисбактериози и стомашно-чревни инфекции.
  • Нормализират нарушените функции на храносмилателния тракт при колики, киселини, езофагиален рефлукс, метеоризъм, запек  и диария.
  • Представляват положителен фактор за стимулиране на имунната система, за понижаване нивата на „лошия” холестерол и алергичните реакции, както и за тъканна детоксикация на организма.

Пробиотичните хранителни добавки „Мермерски“ представляват лиофилно изсушени млечнокисели бактерии, изолирани от естествени природни източници в  България и подбрани според функционално-здравословния им ефект. Предлагат се под формата на капсули. Жизнеспособните клетки в една капсула са над 2 милиарда. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки.

Пробиотичните ефекти на отделните бактериалните видове, които са клинично изследвани от лаборатории на Националния институт по здравеопазване на САЩ, са синергични и са описани за всеки един вид бактерия:

1. LactobacillusBulgaricus

  • тази бактерия, носеща името на България, способства за намаляване на нивото на „лошия” холестерол и триглицеридите;
  • подобрява имунната система в борбата с вирусите;
  • храни се с лактозата и това позволява млякото да бъде консумирано от хора, които са нетолерантни към лактоза;
  • потиска възпалението на стомаха и предотвратява констипацията;
  • помага за запазване здравето на зъбите, като ги предпазва от развитие на кариес;
  • спомага за поддържане на младостта и забавя стареенето.

2. LactobacillusAcidophilus

  • предпазва тялото от развитие на гъбични и бактериални инфекции както на стомашно-чревния тракт, така и на пикочно-половата система. Този лактобацил потиска растежа на Candida Albicans и на Escherichia Coli, които са най-често срещаните причинители на изключително разнообразни заболявания;
  • подобно на другите пробиотици Lactobacillus Acidophilus подпомага храносмилането и разграждането на веществата в стомашно-чревния тракт, а освен това подобрява и перисталтиката;
  • според проучвания, проведени във Великобритания, бактерията намалява оплакванията на хора с лактозна нетолерантност. След  няколко месеца прием на Lactobacillus Acidophilus те понасят много по-добре млечни продукти и симптомите, свързани с консумацията на мляко, значително намаляват;
  • Lactobacillus Acidophilus ограничава страничните действия на антибиотичното лечение – предпазва от развитието на гъбични инфекции и диария;
  • изпълнява важна роля както в производството на различни вещества и ензими, така и в тяхното правилно усвояване;
  • предпазва от процеси, водещи до образуване на зъбен кариес;
  • стимулира и поддържа имунната система.

3. LactobacillusCasei

  • спомага за правилното храносмилане, като осигурява добър микрофлорен баланс на цялата храносмилателна система;
  • подобрява дейността на имунната система като предотвратява и потиска развитието на болестотворни бактерии;
  • важно качество на тази бактерия е, че влияе благоприятно за профилактика на пикочния мехур;
  • доказано е, че LactobacillusCasei се прикрепя върху чревната мукоза, като образува колонии, които не допускат развитието на болестотворни микроорганизми;
  • създава защита от възпалителни заболявания на венците.

4. LactobacillusRhamnosus

  •  бактерията предотвратява развитието на патогенните чревни бактерии и диарията;
  • предпазва целия храносмилателен тракт от развитието на патогенна микрофлора;
  • полезна е и за здравето на отделителната система, тъй като предотвратява бактериалните инфекции;
  • подобрява вагиналната микрофлора;
  • пази от образуване на кариес и от възпалителни процеси на венците;
  • предотвратява колики при бебета.

 

5.LactobacillusGasseri

  • предотвратява гингивит и други заболявания на венците и подобрява общото здраве на устната кухина;
  • помага на човешкото тяло да функционира нормално, като потиска развитието на вредните бактерии и намалява значително броя им;
  • подпомага и стимулира храносмилането;
  • съдейства за създаването на силна имунна система;
  • друго ценно качество на бактерията Lactobacillus Gasseri е, че тя способства за намаляване на мазнините в човешкото тяло и по този начин – за намаляване на наднорменото тегло.

6. StreptococcusТhermophilus

  •  едно от основните лечебни качества на бактерията е, че подобрява храносмилането като намалява лошите ефекти от употребата на антибиотици;
  • намалява симптомите на язвен колит;
  • друго ценно нейно качество е, че осигурява нормално функциониране на храносмилателната система, като предотвратява къркоренето на червата, образуването на газове, диарията и не на последно място – констипацията;
  • предпазва от и лекува инфекции на дихателната система (например пневмония);
  • подобрява пробиотичната флора при бебетата, които не се хранят с майчино мляко;
  • предотвратява образуването на камъни в бъбреците и повишава нивото на „добрия” холестерол.

7. BifidobacteriumLongum

  •  тази бактерия се характеризира с това, че е изключително агресивна по отношение на патогенните микроорганизми, които са успели да се настанят в храносмилателния тракт;
  • тя унищожава свободните радикали, като ги неутрализира още преди да са засегнали клетките на човешкия организъм и по този начин забавя развитието на атеросклерозата;
  • има силен антиоксидантен ефект – спомага за поддържане на младостта и забавя стареенето.

 

8. BifidobacteriumInfantis

  •  разгражда млечната киселина и по този начин предпазва от нейния поразяващ ефект;
  • подобрява имунитета;
  • подпомага по-добрата абсорбация на храната от стомашно-чревния тракт;
  • облекчава симптомите на синдрома на раздразненото дебело черво;
  • храни се с токсините, отделящи се при работата на черния дроб и жлъчния мехур;
  • произвежда витамини от групата Б;
  • ускорява метаболизма.